KPSS Nasıl Çalışılır?

KPSS Nasıl Çalışılır?
Yayınlama: 08.04.2021
Düzenleme: 14.11.2022 20:45
945
A+
A-

Kamu Personel Seçme Sınavına her sene olduğu gibi bu senede birçok aday girecek adayların bir çoğu okuldan mezun olan kişiler oldukları için nasıl çalışmaları gerektiğini şaşırıyorlar. KPSS nasıl çalışılır? KPSS çalışırken nelere dikkat etmeliyiz? KPSS çalışmaya hangi dersten başlanmalı? Detaylar haberimizde…

 

KPSS sınavı genel olarak diğer sınavlardan biraz daha farklıdır. Çünkü bu sınav direkt olarak meslek edindirmeye odaklıdır. Bu yüzden adaylar KPSS sınavına nasıl çalışması gerektiğini nerden başlaması gerektiği konusunda muallakta kalıyor. Bizlerde sizlere bu konuda yardımcı olmaya çalışacağız.

Canlı UZEM, Sınavlara Hazırlık Kursu

KPSS sınavında 30 matematik, 30 türkçe, 27 tarih, 18 coğrafya, 10 vatandaşlık ve 5 tane güncel soru gelmektedir. Adaylar genellikle sınavda türkçe ve matematiğin çok fazla zaman aldığını söylemekte. Bu yüzden doğru çözmenizin yanında hızlı çözmeye de odaklanmanız gerekmektedir. Bu hızı kazanmak biraz zaman alabilir bu yüzden ders çalışmaya türkçe ve matematikten başlamalı ve bırakmamalısınız. Diğer taraftan da diğer dersleri idare etmelisiniz. Türkçe ve matematiği bitirdikten sonra bu derslerin sorularını çözerken tarihe başlamalı tarih bitirince coğrafya sonra vatandaşlık olarak devam etmeniz daha iyi olacaktır.

Türkçe  sorularının çoğu paragraf soruları oluyor. Paragraf sorularında zaman kaybı olmaması için pratik yapmalı bu yüzden basit ve çok sık paragraf soruları çözülmeli. Her gün mutlaka 40 paragraf sorusu çözülmeli. Eğer sürekli bunu uygularsanız başlangıçta 70-80 dakikanızı alıyorken çözdükçe bu süre 40 dakikaya kadar düşecektir.

Matematik sorularının çoğunu da problemler oluşturmaktadır. Problem soruları da paragraf soruları gibi zamanımızı fazlasıyla alıyor. Bu yüzden hız problem soruları çözerek hız kazanabilirsiniz. KPSS sınavının iki belirleyici dersi vardır biri matematik diğeri ise tarihtir.

Tarih dersi birçok adayda tedirginlik oluşturuyor. Tarih dersine çalışırken ünitelerde çok detaya inmek yanlış ve zaman kaybı olacaktır. İlk olarak o ünite hakkında genel bir fikre sahip olmalısınız. Önemli olan notları hafızana yerleştirmeli kafanda bir yapı oluşturmalısın. Sonra o konu hakkında çok fazla test çözmeli ve ayrıntıları o şekilde öğrenmek daha kolay olacaktır.

Sınava yaklaşık 5 ay kala coğrafyaya başlayın. Tabii o vakte kadar matematik türkçe tarihi halletmiş olmalısınız. Coğrafya ve vatandaşılğı sınava yakın halletmeniz avantaj olacaktır çünkü uzun süre hafızada kalmıyor.

Coğrafyaya ise son 3 buçuk ay kala bakmak yeterli olacaktır. O vakte kadar türkçe paragraf sorularında hızlanmış tarihi ve matematiği bitirmiş olmanız gerekiyor. Coğrafya müfredatı geniş olmamaktadır. Coğrafya tarih gibi   anlamlı bir şekilde hafızaya yerleştirme açısından pek kolay olmuyor. Bu yüzden kısa süreli belleğe atıp sınava yakın çalışmak mantıklı. Ayni şeyler vatandaşlık için de geçerli.

Unutmayın pek çok farklı kaynaktan soru çözmek detayları soru ile kalıcı hale getirecektir…

 

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.