Koruma ve Güvenlik Görevlisi Amiri Nedir? Nasıl Olunur? 2021 Maaşları Nedir?

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Amiri Nedir? Nasıl Olunur? 2021 Maaşları Nedir?
Yayınlama: 22.04.2021
Düzenleme: 01.05.2021 03:00
837
A+
A-

Koruma ve güvenlik görevlisi amiri olabilmek için özel güvenlik kurslarına katılıp sertifika almak gerekiyor. Kursu başarıyla tamamlayanlara güvenlik sertifikası ve kimlik kartı verilir. Peki koruma ve güvenlik görevlisi amiri nedir? Nasıl olunur? Maaşları ne kadar? Merak edilen tüm soruları sizin için cevapladık. Tüm soruların cevabı haberimizde…

 

KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ AMİRİ NEDİR?

Fabrika gibi büyük tesislerden sitelere kadar pek çok mekanın güvenlik işlerinden sorumlu olan kişiye güvenlik amiri denir. Amir; hem güvenlik hizmetlerini sürdürür, hem de güvenlik planlarının uygulanmasını sağlamak için çalışır.

Canlı UZEM, Sınavlara Hazırlık Kursu

Güvenlik amiri; güvenliğinden sorumlu olduğu bölgenin güvenlik prosedürlerini hazırlar. Ayrıca personelin sevkini ve görev yerini de yine güvenlik amiri belirler. Mekanın güvenlik açıklarını da bularak gerekli iyileştirmeyi yapan amir, bu sayede genel düzeni korur.

 

KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ NASIL OLUNUR? SERTİFİKA EĞİTİMİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Güvenlik amiri eğitim sertifika programına başvurabilmek için en az ön lisans düzeyinde eğitim almanız gerekir. Sertifika programları genellikle üniversiteler bünyesinde hazırlandığı için sertifikalar da üniversite onaylı olur. Halihazırda özel güvenlik elemanı olarak çalışıyorsanız da sertifika programlarına başvuru yapabilirsiniz. Özel güvenlik sektöründe ise en az 6 ay çalışmış olmanız, başvuru şartları arasında yer alır.

 

KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

  •  Görevi, kendilerine verilen özel giysilerini giyerek ifa etmek
  •  Giysilerini ve özel tesisatını bakımlı, temiz ve ütülü tutmak
  •  Erkek elemanlar günlük sakal tıraşını aksatmamak
  •  Çalıştığı yerin tertip, düzen ve temizliğine özen göstermek
  •  Görevi dışında güvenlik üniformasını giymemek
  •  Görev süresince görev dışı işlerle uğraşmamak, iş takibinde bulunmamak
  •  Üniformasıyla bağdaşmayacak şekilde kolye, madalyon, künye, rozet v.b. şeyler takmamak
  •  657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa göre çıkarılan Devlet Memurları Kılık-Kıyafet Yönetmeliğinde belirtilen şeklin dışında saç, sakal uzatılmamak, favori, bıyık bırakılmayacaktır.
    (Bayanlar aynı mevzuatın amir hükümlerine tabi olacaktır.)
  •  Bina dışı görevlerinde şapkasız dolaşmamak, yemek ve ihtiyaç molaları haricinde, görev mahallinde hiçbir surette sigara içilmemek.
  •  Görev yaptığı sürece hiçbir yönetici, işçi, akademik-idari personel ve öğrencilerle görevi ile ilgili konular dışında konuşma ve görüşme yapmamak.
  •  Firma, Genel Sekreterlik Makamı ile uyum içinde çalışacaktır. Nöbet mekânı değişikliği, zaman değişikliği gibi konularda yönetimin isteklerini yerine getirmek.
  •  Personel, öğrenci ve ziyaretçilere karşı ikaz ve engellemelerinde nazik olmak.
  •  Personel Nöbet yerini kesinlikle terk etmemek. ancak yemek ve diğer zaruri ihtiyaçların giderilmesi amacıyla diğer noktalardan personel kaydırmak suretiyle sağlamak.
  •  Görev sırasında, görevlinin isminin rahatça okunabileceği büyüklükte yazılmış fotoğraflı kimlik kartı takmak.
  •  Görev mahallinde ısınma ve pişirme amaçlı tüp gaz, gaz ocağı, ispirto ocağı elektrikli cihaz v.s. bulundurmamak
  •  Görev değişimi sırasında devir-teslim defterini imzalamak görevini, bu deftere göreve başlama tarihi, saati, yazılıp varsa önemli olaylar not etmek.
  •  Özel durumlarda (asayişin bozulduğu durumlarda yangın deprem gibi tabii afetler büyük öğrenci olaylarında) kampus içinde görev yapmakta olan güvenlik personelinin yetersiz görüldüğü
    durumlarda izinli olan personel (özel güvenlik görevlileri) göreve çağrılabilecektir.

 

DEVLETTE  KORUMA VE GÜVENLİK  GÖREVLİLERİNİN MAAŞLARI 2021

Personelin aldığı maaşlar çalıştıkları kurum, şehir, aile ve çocuk yardımı, eğitim durumu, kadrosu, ek tazminat, fazla mesai gibi unsurlara göre değişebilir. Ancak devlette koruma ve güvenlik görevlisi maaşları 2021 ortalama 4 bin TL civarındadır.

ÖZEL SEKTÖRDE KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ MAAŞLARI 2021

Gerekli sertifikaları alan, kursları tamamlayan ve mesleğe başlayan kişilere ilk başta asgari ücret düzeyinde aylık verilir. Özel sektörde koruma ve güvenlik görevlisi maaşları 2021 en düşük 2 bin 800 TL civarındadır. Ancak deneyim kazandıkça, silah kullanma yetkisi aldıkça, VIP koruma gibi özel görevler üstlendikçe, büyük firmalarda çalıştıkça personellerin maaşları 5-10 bin TL’ye kadar çıkabilir. Eski asker-polis, önemli görevler üstlenen kişilerin kazançları ise aylık 10 bin TL’nin üstüne kadar çıkabilmektedir.

 

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.