İstanbul’daki Deprem Sonrası Okullarda Tatil Kararı!

İstanbul’daki Deprem Sonrası Okullarda Tatil Kararı!
Yayınlama: 23.04.2025
45
A+
A-

İstanbul’daki Deprem Sonrası Okullarda Tatil Kararı! Bahçeler Güvenli Alan Olarak Açıldı

İstanbul’da meydana gelen ve çevre illerde de yoğun şekilde hissedilen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan kritik bir açıklama geldi. Şu ana kadar okullarda ciddi bir hasar bildirilmemiş olsa da, önlem amaçlı önemli bir karar alındı.

■ Okullarda Perşembe ve Cuma Günü Tatil

Yapılan açıklamada, herhangi bir ciddi yapısal hasar veya öğrenci güvenliğini tehdit eden durum tespit edilmemesine rağmen, vatandaşların ve öğrencilerin psikolojik ve fiziksel güvenliği göz önünde bulundurularak Perşembe ve Cuma günleri İstanbul genelindeki tüm okullar tatil edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Canlı UZEM, Sınavlara Hazırlık Kursu

“İstanbul’da meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen deprem sonrası, şu ana kadar okullarımızda herhangi bir ciddi olumsuzluk yaşanmamıştır. Ancak güvenli alan ihtiyacı doğrultusunda, okul bahçelerimiz tüm vatandaşlarımızın kullanımına açıktır. İlgili kurumlarımızla iş birliği içinde, İstanbul’daki tüm okullarımızda Perşembe ve Cuma gününü tatil etme kararı aldık. Tüm milletimize geçmiş olsun, inşallah.”

■ Okul Bahçeleri Güvenli Alan Olarak Açık

Deprem sonrası oluşabilecek artçı sarsıntılara karşı vatandaşların güvenli bölgelerde bulunması adına okul bahçeleri vatandaşların kullanımına açıldı. Bu alanlarda, AFAD ve ilgili birimlerce güvenlik ve yönlendirme çalışmaları yapılmaya devam ediyor.

Yetkililer, vatandaşlara soğukkanlı ve dikkatli olmaları, sadece resmî açıklamaları dikkate almaları konusunda uyarılarda bulundu.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.