Davut Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla İstanbul Valisi olarak atandı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Sayın Davut Gül, İstanbul Valisi olarak atandı” ifadelerine yer verildi.
İstanbul’un yeni Valisi Davut Gül, 1974 yılında Erzurum’un Horasan ilçesinde doğdu. Gül, ilk ve orta öğrenimini Horasan’da tamamladı, liseyi İstanbul’da Kadıköy Mehmet Beyazıt Lisesi’nde bitirdi. Kıbrıs Yakındoğu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Gül, kariyerine 2000 yılında Gaziantep’te kaymakam adayı olarak başladı.
Muğla Kavaklıdere ve İzmir Kemalpaşa’da kaymakam vekilliği, İngiltere’deki yurt dışı stajı, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yüksek lisans eğitimi sonrasında asaleten Kırklareli – Kofçaz Kaymakamı olarak atandı. Ardından sırasıyla Şirvan Kaymakamlığı, Karaman Vali Yardımcılığı, Gürün Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.
2009 yılında Türk İdareciler Derneği tarafından “Yılın Kaymakamı” seçilerek Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ödülü’ne layık görülen Gül, Gördes ve Şarkışla kaymakamlıklarının ardından 2015’te İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına atandı. 2016-2018 yılları arasında Sivas Valisi olarak görev yapan Gül, son olarak 2018’den beri Gaziantep Valiliği görevini yürütüyordu.
İstanbul’un yeni Valisi Davut Gül, evli ve iki çocuk babasıdır.