CHP’de 6 Nisan’da düzenlenecek 21. Olağanüstü Kurultay öncesinde yeni bir gelişme yaşandı. Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Genel Başkanlığı için adaylığını duyurdu.
Özgür Özel’in tek aday olarak seçime girmesi beklenirken, Uysal’ın adaylık açıklaması partide yeni bir rekabet ortamı oluşturdu.
Kurultay süreci boyunca, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun tekrar aday olacağına dair spekülasyonlar sürerken, Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamayla aday olmayacağını kesin bir dille ifade etti.
Ümit Uysal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganıyla yola çıktığını duyurdu. Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Partimizin karşı karşıya olduğu sorunları aşmak ve Türkiye’yi kurucu değerlerimiz çerçevesinde yeniden inşa etmek için bu yola çıktım.”
“Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun önündeki engelleri kaldırmak ve demokrasiyi güçlendirmek adına kurultayımızda adayım.”
“Olağanüstü süreçlerden geçen partimizin, demokratik ve kapsayıcı bir yaklaşımla yönetilmesi gerektiğine inanıyorum.”
Özgür Özel’in rakipsiz bir şekilde kurultaya girmesi beklenirken, Ümit Uysal’ın adaylığını açıklaması seçim sürecine yeni bir dinamizm kazandırdı. 6 Nisan’da yapılacak kurultayda partililerin nasıl bir tercihte bulunacağı büyük merak konusu.