Milli Eğitim Bakanlığı MEB sözleşmeli 20 bin 127 öğretmen ataması ile 2017 yılı il içi ve iller arası isteğe bağlı nakil ataması çakışıyor. MEB sözleşmeli öğretmen ataması sonucu göreve başlama takvimini açıklamalıdır! İşte detayları ile sorunun nedeni!
Bilindiği üzere 2017 yılı Şubat atamasının gecikmesinden dolayı atama takvimi de oldukça gecikti. Üstelik Şubat ortasında açıklanan 20 bin 127 sözleşmeli öğretmen alımı için başvurular bile 1 ay sonra başlatılıyor. Bu uzayan süreçten dolayı ve MEB sözleşmeli öğretmen alımı atama takviminden dolayı bazı sorunlar ortaya çıktı.
2017 yılı sözleşmeli öğretmen alımında mülakatlar iki farklı puan türünde yapılacak. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) Gerektirmeyen Alanlar Bakımından KPSSP10 puan türünden mülakatlar 3 ile 7 Nisan 2017’de yapılacak.
Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) Gerektiren Alanlar Bakımından KPSSP121 puan türünden ise 24 Nisan ile 13 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılacak. Sınav takviminin açıklanması ile Milli Eğitim Bakanlığının her yıl nakil takvimi de bu yıl ilk atama ile aynı döneme denk geldi.
2016 yılı il içi yer değiştirme işlemleri duyurusu 26 Mayıs’ta yayınlanmıştı. Aynı şekilde 2016 yılı iller arası yer değişikliği ise 17 Haziran’da yapılmıştı. Mayıs ve Haziran aylarında yapılmakta olan il içi ve iller arası tayinleri 2017’de de aynı tarihlerde yapılacak. Aynı şekilde Milli Eğitim Bakanlığı 2017 yılı sözleşmeli 20 bin 127 öğretmen alımı da aynı tarihlerde olacak.
İller arası ve İl içi atama takvimi ne zaman? Öğretmenlerin isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri 02 Mayıs 2017 ile 30 Haziran 2017 tarihlerinde yapılacak.
Eş durumu ve mazeret takvimi ne zaman? Öğretmenlerin mazeret durumuna bağlı yer değiştirme işlemleri 01 Temmuz 2017 ile 31 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacak.
Sözleşmeli öğretmen alımı atamaları ne zaman yapılacak? 13 Mayıs’ta bitecek olan mülakatlar sonucu atamalar hemen yapılamayacak. Çünkü 676 sayılı KHK ile güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması şartı getirilmiş ve bu süreç de bir müddet devam ettiğinden MEB sözleşmeli öğretmen alımını il içi ve iller arası atama döneminde nasıl yapacak merak konusu!
İl içi ve iller arası dönemi içerisinde ilk atamanın yapılacak olması ile birlikte nakil başvurusu yapanlar için büyük sorun oluşturacak olan norm sorunu ortaya çıkacak. İller arası ve il içi atama takviminin tamamlanmasından sonra yapılması durumunda ise Temmuz ayı içerisinde ancak atamalar gerçekleştirilecek ki o zaman da eş durumu atama takvimine denk geliyor.
Dolayısıyla sözleşmeli öğretmen atamasının il içi, iller arası ve eş durumu ile mazeret tayinlerine denk gelmemesi için MEB’in başvuruları çoktan alması gerekiyor ve 1 aylık boşu boşuna bekleme süresini yapmaması gerekiyordu ki artık çok geç! Tüm nakil başvurularının tamamlanması beklenirse de atamalar ancak 1 Eylül 2017’den sonra gerçekleştirilecek o zaman da MEB kendi rekorunu kırarak ilk defa Şubat atamasını ancak 6 ayda tamamlayabilmiş olacak.
Sonuç olarak Milli Eğiğim Bakanlığının bu sorunlarla ilgili olarak ciddi adımlar ve açıklama yapması gerekiyor. İlk atama ve nakil başvuruları ile ilgili olarak gecikme yaşanmaması adına çalışmaları bu doğrultuda yapması gerekir. MEB’den bu konuyla ilgili açıklama bekliyoruz.
MEB 2017 yılı iş takvimi için TIKLAYINIZ. Sözleşmeli öğretmen atama takvimi için TIKLAYINIZ.