2010 KPSS’nin iptali, bir tedbir alınmaması halinde, 150 bin aşkın kamu personelini doğrudan etkileyecek
Ankara 1. İdare Mahkemesi, 2010 KPSS’nin Genel Kültür ve Genel Yetenek oturumlarını iptal etti.
Çift yıllarda yapılan KPSS puanları iki yıl boyu 2010 KPSS’nin iptali, bir tedbir alınmaması halinde, 150 bin aşkın kamu personelini doğrudan etkileyecek
Ankara 1. İdare Mahkemesi, 2010 KPSS’nin Genel Kültür ve Genel Yetenek oturumlarını iptal etti.
Çift yıllarda yapılan KPSS puanları iki yıl boyunca geçerli olduğu için, 2010 KPSS öğretmen alımından memur alımına, sözleşmeli alımdan işçi alımına kadar bir çok yerde kullanıldı.
KPSS VE TÜM MEMUR İLANLARINDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN TIKLAYIN
2010 KPSS GY GK’nın iptali kimleri etkileyecek?
Ankara 1. İdare Mahkemesi bugün 2010 KPSS’ye giren tüm adayları şok eden bir karar vermiştir. Mahkemenin oybirliğiyle aldığı karara göre, 2010 KPSS’nin iptal edilmeyen Genel Kültür ve Genel Yetenek Testi de iptal edilmiştir.
İdare Mahkemesi bu kararını, Danıştay’ın bozma kararı üzerine almıştır.
2010 KPSS sadece memur alımlarını etkilemeyecektir. Bu karar, öğretmenden memura, işçiden uzman yardımcısına kadar binlerce kişiyi etkileyecektir.
2010 KPSS’nin kullandığı ve süreçten etkilenecek personel alımları şu şekildedir:
1- Kurumsal veya ÖSYM’nin yürüttüğü B grubu memur alımları (Sadece GY GK’nın etkili olduğu KPSS3 puanıyla alım yapılmıştır)
2- Sözleşmeli personel alımı (Sadece GY GK’nın etkili olduğu KPSS3 puanıyla alım yapılmıştır)
3- İşçi alımları (Sadece GY GK’nın etkili olduğu KPSS3 puanıyla alım yapılmıştır)
4- KPSS-A grubu alımları (Zira neredeyse tüm KPSS-A grubu puanlarının oluşumunda GY-GK testinin ağırlığı bulunmaktadır.)
5- Öğretmen alımları (Her ne kadar Eğitim Bilimleri testi iptal edilmiş olsa da, öğretmen alımları sadece iptal sonrası yapılan Eğitim Bilimleri testi puanıyla yapılmamıştır. O yıllarda, öğretmen alımlarında kullanılan KPSS10 puan türünde GY-GK’nın ağırlığı yüzde 60 idi.)
6- POMEM yoluyla polis alımları