Ankara’da Eğitime Kar Engeli! Detaylar Haberimizde…

Ankara’da Eğitime Kar Engeli! Detaylar Haberimizde…
Yayınlama: 10.04.2025
41
A+
A-

Ankara’da Eğitime Kar Engeli: Okullar 1 Gün Süreyle Tatil Edildi

Ankara’da etkili olması beklenen yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle 12 Nisan 2025 Cuma günü okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Kararı Ankara Valisi Vasip Şahin duyurdu.

Vali Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, meteorolojik değerlendirmelere göre Cuma günü sabah saatlerinden itibaren Ankara genelinde kar yağışının etkili olacağını, öğle saatlerine kadar yer yer 15 cm’ye kadar kar örtüsü oluşmasının beklendiğini belirtti. Açıklamada ayrıca rüzgarın saatte 40 ila 60 km hıza ulaşacağı öngörüldü.

Şahin, “Yaşanabilecek olumsuz hava şartlarından öğrencilerimizin etkilenmemeleri ve mağdur olmamaları amacıyla Valiliğimize bağlı, özel ve kamuya ait tüm eğitim-öğretim kurumları ile kurslarda 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir” ifadelerini kullandı.

Canlı UZEM, Sınavlara Hazırlık Kursu

Kamu Görevlileri İçin de İdari İzin Kararı

Ayrıca, 10 yaş ve altı çocuğu bulunan kadın kamu görevlileri ile hamile ve engelli kamu personelinin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de Ankara için zirai don, buzlanma, yoğun kar yağışı ve kuvvetli fırtına uyarısında bulunmuştu. Yetkililer, vatandaşları tedbirli olmaya davet etti.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.