Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hızla yayılan şap hastalığı sebebiyle bu yıl kurban pazarının açılmayacağını bildirdi.
Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, şap hastalığı sebebiyle bu yıl kurban pazarının açılmayacağını bildirdi. Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Genelgesi çerçevesinde alınan tedbirler ve aşılama çalışmaları sonucunda Sivas’ta hastalığın yayılımı azaltılmış olsa da, hastalığın tamamen kontrol altına alınabilmesi için tedbirlerin uygulanması gerektiğini belirtti.
Hastalığın hızlı bir şekilde yayılmasının ve hayvan hareketlerinin hastalığın bulaşma riskini artırmasının ardından, yetiştiricilerin mağduriyet yaşamaması için kurbanlık hayvan pazarı mevkinin hastalık sebebiyle karantina altında olduğu belirtildi. Bu sebeple, her kurban bayramı öncesi kurulan geçici kurban satış yeri (kurbanlık hayvan pazarı) bu yıl açılmayacağı belirtildi.
Kurbanlık hayvanlarını alacak vatandaşlara, köy ve mahallelerde bulunan hayvancılık işletmelerini tercih etmeleri önerildi. Ayrıca, vatandaşların hastalık çıkan bölgelerde karantina ve kordon kurallarına uymaları ve herhangi bir hastalık şüphesi durumunda Sivas İl-İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ile irtibata geçmeleri istendi.
Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hastalığın yayılımını önlemek ve kontrol altına almak için vatandaşların tedbirli olması gerektiğini vurguladı. Herhangi bir hastalık şüphesi durumunda hemen ilgili kurumlarla iletişime geçilmesi çağrısında bulundu.