GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI – Yetiştirilmek Amacıyla Yurt Dışına Gönderilecek Personel İle İlgili Usul ve Esasları Belirleyen Duyuru detaylar haberimizde…
Yetiştirilmek amacıyla yurtdışına gönderilecek Devlet memurları için belirlenen kontenjanların kurumlara dağılımına ilişkin, Cumhurbaşkanlığının 15.09.2022 tarihli ve 6067 sayılı Kararı ile Başkanlığımıza 3 adet kontenjan (0-12 ay 2 adet, 0-24 ay 1 adet) tahsis edilmiş olup, söz konusu kontenjanlar ile ilgili yapılacak iş ve işlemler aşağıda belirtilmiştir.
A-YURT DIŞINA GÖNDERİLECEK ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR
1. Kontenjanlarda belirtilen konulara ilişkin meslek dallarında yüksek öğrenimini bitirmiş ve Gelir İdaresi Başkanlığı kadrolarında Devlet memuru olarak adaylık dahil en az beş yıl çalışmış olmak.
2. Genel İdari Hizmetleri (GİH) sınıfında bulunmak.
3. Birim amirinin olumlu görüşünü almış olmak.
4. Son üç yıl içinde kademe ilerlemesinin durdurulması cezası almamış olmak.
5. Askerlikle ilgisi bulunmamak.
6. Kontenjanın kullanılacağı yılın son günü itibarıyla 40 yaşını tamamlamamış olmak (31.12.1983 tarihinden sonra doğmuş olmak).
7. Daha önce yurt içinde aynı konuda veya yurt dışında aynı düzeyde eğitim veya öğrenim görmemiş olmak.
8. İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Yönetim Kurulunca eşdeğerliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir sınavdan, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından en az yetmiş puana denk bir puana sahip olmak (Yabancı dil düzeyini gösterir başarı belgelerinin son başvuru tarihinden önceki iki yıl içinde alınmış olması gereklidir.).
9. Hastalık sebebiyle eğitim ve öğrenimini gerçekleştiremeyeceği genel hükümler çerçevesinde hastalık raporuyla tespit edilenler hariç, Yetiştirilmek Amacıyla Yurt Dışına Gönderilecek Devlet Memurları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre geri çağırılmamış olmak.
B-BAŞVURACAKLARDAN İSTENEN BELGELER
1. Başvuru Bilgi Formu (Bir sayfayı aşmayacak şekilde bilgisayar ortamında doldurulup Birim Amirince imzalandıktan sonra adaylar tarafından sisteme yüklenecektir. Başvuru bilgi formuna ulaşmak için tıklayınız).
2. Yabancı dil belgesi (Başvuru sırasında e-Devlet üzerinden alınamayan sınav sonuçları aday tarafından sisteme yüklenecektir. Yabancı dil düzeyini gösterir başarı belgelerinin başvuru tarihinden önceki iki yıl içinde alınmış olması gereklidir. Ayrıca bu belgenin doğrulama kodu bulunmalıdır).
3. En son mezun olunan eğitim kurumundan alınan diploma örneği (Başvuru sırasında e-Devlet üzerinden alınamayan diploma bilgileri ile yurt dışındaki eğitim kurumlarından mezun olanların diploma bilgilerini içeren belge adaylar tarafından sisteme yüklenecektir).
4. Eğitim görmek istenilen konu ve amaç ile deneyimleri içeren özgeçmiş.
5. Erkek adaylar için askerlikle ilgisi olmadığına dair belge (Bu bilgi e-Devlet üzerinden sistem tarafından alınmaktadır).
6. Tercih yapılacak konuda alınacak kabul belgesi ve bu kabul belgesinin Türkçe çevirisi (Bu belgenin başvuru esnasında sisteme yüklenememesi halinde mülakat aşamasında Kuruma iletilmesi zorunludur).
C-BAŞVURU, SEÇİM ŞEKLİ VE GENEL HÜKÜMLER
1. Yukarıda belirtilen şartları taşıyan adaylar e-Devlet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım Hizmeti veya Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda başvuru yapacaklardır.
2. Adaylar, yurt dışı eğitim kontenjan konularından 1 (bir) konu için başvuru yapabilecektir. Yurt dışı eğitim konularına ulaşmak için tıklayınız.
3. Üniversitelerden alınan kabul belgesinin; Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı uyarınca, Times Higher Education (THE), Academic Ranking of World Universities (Shanghai) ile QS World University Rankings tarafından yapılan dünya üniversite sıralamasında son 3 (üç) yıl içerisinde genel veya alan bazında ilk 300 içerisine giren üniversiteleri kapsayacak şekilde olması gerekmektedir.
4. Yetiştirilmek Amacıyla Yurt Dışına Gönderilecek Devlet Memurları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre yurt dışına gönderilenler, yurt dışında kaldıkları sürenin iki katı kadar kurumlarına mecburi hizmet görmekle yükümlüdürler.
5. Yurt dışına gönderilen Devlet memurları, tabi tutuldukları program sürelerinin bitiminde, yol süreleri hariç olmak üzere, 15 gün içinde görevlerine dönerler. Bu sürenin bitiminde, özürsüz olarak görevlerine başlamayanlar hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ilgili hükümleri uygulanır.
6. Adayların başvurularını 05/05/2023 Cuma günü saat 23:59’a kadar elektronik ortamda tamamlamaları gerekmektedir. Şahsen ya da posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
7. Başvuru şartlarını sağlayan adaylar Sınav Kurulu tarafından mülakata tabi tutulacaktır.
8. Mülakata çağırılmaya hak kazanan adaylar ile mülakat tarihi Başkanlığımız web sayfası ve Kariyer Kapısı Platformu üzerinden duyurulacak olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
9. Mülakata katılacak aday, mülakat tarihi ve yol süresi de dikkate alınarak izinli sayılacaktır. Bu maksatla Ankara’ya geliş-dönüş ve diğer masraflar adaylarca karşılanacaktır.
10. Yabancı ülkelere eğitim amacıyla gönderilecek personel; çalışılacak konu, gidilecek ülke, üniversite ve kurumlar ile öğrenim ve hizmetle ilgili nitelikleri dikkate alınarak kurumsal ihtiyaçlara göre tespit edilir.
11. Yurt dışına gönderilecek personelden, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanmış örneklerine uygun yüklenme senedi ile muteber imzalı müteselsil kefalet senedi alınacaktır.
12. Geçici görevli olarak çalışan personel, kadrosunun bulunduğu birim aracılığıyla başvuru yapacaktır.
13. Duyuruda belirtilen şartları taşımadıkları sonradan anlaşılan adaylara ilişkin işlemler sonuçları ile beraber iptal edilecektir.