Tahsis edilen kontenjanlar için; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değişik 78., 79., ve 80 inci maddesine istinaden hazırlanan 01.02.1974 tarih ve 14786 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak 21/01/1974 tarihli ve 7/7756 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Yetiştirilmek Amacıyla Yurt Dışına Gönderilecek Devlet Memurları Hakkında Yönetmelik” ile 30.10.2005 tarih ve 25981 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Memurlarının Yetiştirilmek Amacıyla Yurt Dışına Gönderilmeleri Hakkında Yönetmelik” doğrultusunda iş ve işlemler yapılacaktır.
A-YURTDIŞINA GÖNDERİLECEK ADAYLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR
1- Kontenjanlarda belirtilen konulara ilişkin meslek dallarında yükseköğrenimi bitirmiş ve bu meslekte adaylık dâhil en az üç yıl çalışmış olmak.
2- Birim amirinin olumlu görüşünü almış olmak.
3- Son üç yıl içinde kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını almamış olmak.
4- Erkek adaylar için askerlikle ilişkisi bulunmamak.
5- Kontenjanın kullanılacağı yılın son günü itibarıyla, 50 yaşını tamamlamamış olmak.
6- Daha önce yurt içinde aynı konuda veya yurt dışında aynı düzeyde eğitim veya öğrenim görmemiş olmak.
7- Yabancı Dil Bilgisi Düzeyi Yurtdışına eğitim için gönderileceklerin İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Yönetim Kurulunca eşdeğerliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir sınavdan, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından en az yetmiş puana denk bir puana sahip olmaları şarttır. Yurtdışına gönderileceklerin yabancı dil bilgisi düzeyini gösterir başarı belgelerinin, son başvuru tarihinden önceki 2 yıl içinde alınmış olması gerekmektedir. İlgili mevzuat hükümleri uyarınca yabancı dil eşdeğerliliğinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Yönetim Kurulunca belirlenen eşdeğerlik tablosu esas alınmaktadır.
8- Hastalık sebebiyle eğitim ve öğrenimini gerçekleştiremeyeceği genel hükümler çerçevesinde hastalık raporuyla tespit edilenler hariç, bu Yönetmelik hükümlerine göre geri çağrılmamış olmak.
9- Yurtdışı öğrenimini bitirdikten sonra yurda dönüşlerinde, yurtdışında kalınan sürenin iki katı kadar mecburi hizmet yapmayı kabul etmek.
B-ADAYLARDA ARANAN ÖZEL ŞARTLAR
Kontenjan listesinde “Sınıf” başlıklı bölümde belirtilen;
a) “T.H.S.” Teknik Hizmetler Sınıfında çalışanları,
b) “S.H.S.” Sağlık Hizmetleri Sınıfında çalışanları,
c) “G.İ.H.S.” Genel İdari Hizmetler Sınıfında çalışanları göstermektedir.
C-MÜRACAAT EDECEKLERDEN İSTENEN BELGELER
1-Başvuru Bilgi Formuna ulaşmak için tıklayınız. (güncel fotoğraflı, bilgiler 1 sayfayı aşmayacak şekilde bilgisayar ile eksiksiz doldurulup ve Birim Amirince imzalanarak başvuru esnasında yüklenecektir.)
2- Yabancı Dil Düzeyini Gösterir Belgesi (e-Devlet üzerinden otomatik olarak gelmeyen sınav sonuçları başvuru esnasında yüklenecektir) Belge son başvuru tarihi itibarıyla 2 yıl içerisinde alınmış olmalı ve doğrulama kodu bulunmalı
3- Yurt dışından mezun olan adaylar için Mezuniyet Belgesi
4- Onaylı Hizmet Belgesi.
5- Tercih yapılacak konuda alınacak kabul belgesi (acceptance) ve kabul belgesi Türkçe çevirisi
D-MÜRACAAT, SEÇİM ŞEKLİ VE GENEL HÜKÜMLER
1- Birim Amirince başvurusu uygun bulunan adaylar, (A) Bölümündeki genel şartlar ile (B) bölümündeki kontenjanlarla ilgili özel şartları taşıyanlar, Başvuru Bilgi Formunu doldurup birim amirine imzalatarak (C) bölümünde istenilen belgeler ile beraber e-Devlet üzerinde Tarım ve Orman Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım Hizmeti veya Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda başvuru yapacaklardır.
2- Başvuru yapacak personel; yurt dışı eğitim kontenjan konularından 1 (bir) konu için başvuru yapabilecektir. Yurt Dışı Eğitim Konularına ulaşmak için tıklayınız…
3- Tercih yapılacak konuda alınacak kabul belgesi ve kabul belgesi Türkçe çevirisi (tarafınızca çevirisi yapılarak imzalanacak) başvuru esnasında yüklenecektir.
4- Üniversitelerden kabul belgesi alınması durumunda; Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı uyarınca, Times Higher Education (THE), Academic Ranking of World Universities (Shanghai) ile QS World University Rankings tarafından yapılan dünya üniversite sıralamasında son 3 (üç) yıl içerisinde genel veya alan bazında ilk 300 içerisine giren üniversiteleri kapsayacak şekilde olaması gerekmektedir.
5- Tercihi yapılacak eğitim konuları için kontenjanlarda belirtilen hizmet sınıflarına (TH, GİH, SH) dikkat edilmesi gerekmekte olup hizmet sınıfı uygun olmayan konular kabul edilmeyecektir.
6- Aday başvurularının 31 Mart 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar elektronik ortamda tamamlanması gerekmektedir.
7- Başvuru şartları yeterli adaylar Seçme Komisyonu tarafından mülakata tabi tutulacaktır.
8- Mülakat tarihi Bakanlığımız web sayfası ve Kariyer Kapısı Platformu üzerinden duyurulacak olup davet niteliğinde olacaktır.
9- Mülakata katılacak personel mülakat tarihi ve yol süresi de dikkate alınarak izinli sayılacaktır. Bu maksatla Ankara’ya geliş-dönüş ve diğer masraflar adaylarca karşılanacaktır.
10- Yabancı ülkelere eğitim amacıyla gönderilecek personel; çalışılacak konu, gidilecek ülke, üniversite ve kurumlar ile öğrenim ve hizmetle ilgili nitelikleri dikkate alınarak kurumsal ihtiyaçlara göre tespit edilir.
11- Geçici görevli olarak çalışan personel kadrosunun bulunduğu birim aracılığıyla başvuru yapacaktır.
12- Duyuruda geçen genel ve özel şartları taşımadıkları sonradan anlaşılan adaylara ilişkin işlemler sonuçları ile beraber iptal edilecektir.