Banka ya da büro gibi yerlerde para çıkışı sağlayan kişiye denir. Peki veznedar nasıl olunur? Veznedarın görevleri nedir? Tüm soruların cevabı haberimizde…
Veznedar; banka ya da büro gibi yerlerde para giriş çıkışını sağlayan kişiye denir. Yapılan nakit işlemlerini tamamen yasalara uygun bir biçimde tamamlamak durumunda olan veznedar, kamu kurumlarında kasa üzerinden ödeme yapabilir ya da ödeme alabilir.
Veznedar, çalıştığı kurum ya da kuruluşlarda tahsil ettiği veya ödediği paranın kayıt altına alınmasını sağlayan kişidir. Daha çok özel kurumlarda kendine iş olanağı bulur. Kasadaki paranın işlemlerini kanuna uygun biçimde tamamlarken, bir yandan da nakit paranın korunmasını sağlar.
Veznedar olmak isteyenlerin eğitimleri genellikle ekonomi ve finans üzerine olur. Eğitimler sırasında; Bankacılığa Giriş, Genel Muhasebe, İktisat, Para ve Banka, Banka Muhasebesi ve Raporlama, Temel Bankacılık Hizmetleri, Ekonometri, Bankacılıkta Yönetim Organizasyon, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, Finans Matematiği ve Portföy Analizi dersleri verilir.
Veznedar, sürekli olarak nakit akışı ile ilgilendiği için üstlendiği görevler de oldukça önem taşır. Veznedarın görevleri şöyle ifade edilebilir: